Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2010

Haydn Trio Eisenstadt


Το Σάββατο 30/1/10, είχα την τύχη να βρίσκομαι στην μικρή αίθουσα του Μεγάρου και παρακολούθησα μια εξαιρετική συναυλία του Haydn Trio Eisenstadt. Το τρίο δημιουργήθηκε στην Αυστρία το 1992 και είναι, όπως φαίνεται και από το όνομά του, επικεντρωμένο στο έργο του Haydn. Βέβαια στο ρεπερτόριό του περιλαμβάνονται και άλλοι κλασικοί συνθέτες, αλλά ο Haydn είναι το focal point. Το σύνολο έχει παρουσιάσει όλα τα τρίο του Haydn και μάλιστα στην αίθουσα Haydn, στο Εστρεχάζυ σλος, στο Eisenstadt.

Μας έπαιξαν στο πρώτο μέρος τα αρ. 27 & 29 τρίο του Haydn και στο δεύτερο το Τρίο του Αρχιδούκα του Μπετόβεν.

Από τις πιο καλές βραδυές στην αίθουσα Μητρόπουλου. Οι μουσικοί ήταν εξαιρετικοί. Σχεδόν αλάνθαστοι, με πολύ καλό συντονισμό και μεγάλη αυτοπεποίθηση και άνεση. Ερμήνευσαν τα κομμάτια με στιβαρότητα και χάρη, και μάλιστα φαίνονταν να ευχαριστιόνταν και το ότι έπαιζαν μαζί, πράγμα τόσο σημαντικό για τους ανθρώπους που παίζουν μουσική. Ιδιαίτερα το τρίο του αρχιδούκα το απογείωσαν. Πρέπει να είναι η καλύτερη εκτέλεση που έχω ακούσει – ζωντανά νομίζω πως το έχω ακούσει μόνο άλλη μια φορά. Από τις φορές που αισθάνεσαι πως οι μουσικοί σου παρουσιάζουν όλες τις σημαντικές πτυχές του έργου, αψεγάδιαστα και με την προσωπική τους άποψη.

Ευχάριστη έκπληξη το ότι η αίθουσα ήταν σχεδόν γεμάτη και μάλιστα αντάμειψαν το συγκρότημα με ένα πολύ θερμό χειροκρότημα στο τέλος. Μπιζαραν με το τελευταίο μέρος του αρ. 25 τρίο του Haydn.

To Τρίο αποτελείται από τους Verena Stourzh βιολί, Hannes Gradwohl τσέλλο και Harald Kosik πιάνο. Η Stourzh παίζει με το Σταντιβάριους του 1714 «ex Smith-Quersin». Δεν κατάφερα να βρω με τι παίζει ο Gradwohl.

Αυτά.

Ετικέτες

buzz it!

1 Comments:

Blogger logia said...

τους άκουσα στην πρόβα γιατί το Σάββατο το βράδυ είχα πρόβα δική μου...
ήταν εξαιρετικοί!!!!!

3/2/10 00:08  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home