Κυριακή, Αυγούστου 24, 2008

VENTUS wind quintet

Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη είχα το προηγούμενο Σάββατο 23-8-8. Συγκεκριμένα παρακολούθησα το κουιντέτο ξύλινων Ventus, σε μια συναυλία τους στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Ένωσης Κερκύρας “Καποδίστριας” (85). Έκπληξη γιατί μιας και δεν ήξερα τι θα παρακολουθήσω, δεν περίμενα να δω τόσο καλούς μουσικούς και μια τόσο υψηλής ποιότητας απόδοση.

Το σύνολο αποτελούνταν από τους Όθωνα Γκόγκα φλάουτο, Κώστα Γιοβάνη όμποε, Σπύρο Τζέκο κλαρίνο, Γιάννη Γούναρη κόρνο και Δημήτρη Ντακοβάνο Φαγκότο. Εξαιτερικό δέσιμο, πολύ υψηλή τεχνική σε ένα πρόγραμμα του 20ου αιώνα, αρκετά απαιτητικό μάλιστα. Και όλα αυτά σε μια αίθουσα με μάλλον κακή ακουστική.

Όλοι στάθηκαν σε πολύ ψηλό επίπεδο. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιον θα ξεχώριζα τον Γιάννη Γούναρη και την εξαιρετική του τεχνική, τον φωτεινό ήχο και το άκοπο παίξιμό του.

Μας έπαιξαν:


Α' Μέρος

J. Ibert, Trois Pieces Breves
J. Francaix, Quintette


Β' Μέρος

Γ. Κωνσταντινίδης, Δωδεκανησσιακή Σουΐτα
G. Ligeti, Sechs Baatellen


Μπίζαραν με την τελευταία πολύ όμορφη μπακατελλα του Λίγκετι.

Ψάχνοντας λίγο παραπάνω στο δίκτυο ελάχιστα πράγματα βρήκα (και για τους μουσικούς και για το σύνολο - μόνο την σελίδα του Σπύρου Τζέκου και μερικές αναφορές σε συναυλίας στο τελευταίο Ionian Summer Music Academy). Ας ελπίσουμε σε μια πολύ καλή συνέχεια.

Μια πραγματικά πολύ όμορφη συναυλία! Αυτά.

Ετικέτες

buzz it!

4 Comments:

Blogger Parsifal said...

Είπα κ γω, δε θα πας στα πάτρια εδάφη...

27/8/08 00:08  
Anonymous Ανώνυμος said...

ε....αύγουστος είναι :-)

27/8/08 21:32  
Blogger Alex said...

O othonas einai syfoitiths mou sthn agglia.Fantastiko flaouto,xairomai pou akouw kala nea gia syntopites kerkyraious....apo syntopites kerkyraious

30/8/08 04:10  
Anonymous Ανώνυμος said...

www.arelis.gr
περιεχει ερωτονομικον που διχασε και σοκαρε με το τολμηρο σεξουαλικο του περιεχομενο

7/10/08 11:38  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home