Σάββατο, Αυγούστου 16, 2008

Βορράς (2/2)


Την Κυριακή 10-8-8 βρισκόμουν στο Bergen. Αν και ήθελα πολύ να παρακολουθήσω κάτι στην περίφημη Grieghallen δεν τα κατάφερα. Ωστόσο αποζημιώθηκα εν μέρει παρακολουθώντας μια συναυλία σε μια αίθουσα που έχει κατασκευαστεί δίπλα στο σπίτι του Edvard Grieg. Αυτό βρίσκετε γύρω στα 20 λεπτά έξω από το κέντρο του Bergen και συνδυάζεται πολύ ωραία και με μια επίσκεψη στο σπίτι του Grieg, που λειτουργεί ως μουσείο.



Σύγχρονη αίθουσα, αρκετά όμορφη με πολύ καλή ακουστική. Πίσω από την σκηνή υπάρχει τζαμαρία που βλέπει στη λίμνη που εκτείνετε από κάτω, δημιουργώντας ένα μοναδικά υποβλητικό σκηνικό για να απολαύσει κανείς μια συναυλία.

Ακούσαμε ένα ρεσιτάλ πιάνου του Rune Alver με έργα Grieg, Tveitt και Chopin. Δεν θα έλεγα πως με ενθουσίασε το παίξιμο του Rune Alver και είχε και ένα αρκετά rude τρόπο να κόβει τις νότες με το πετάλι. Ωστόσο άκουσα πολύ ευχάριστα και με μεγάλο ενδιαφέρον τα κομμάτια του Grieg και του Tveitt του πρώτου μέρους. Στο δεύτερο μέρος θα έλεγα πως η εκτέλεση του nocturne του Chopin μου ακούστηκε μάλλον αδιάφορη. Αρκετά καλύτερη η μπαλάντα του Grieg. Μάλιστα άρχισε να βρέχει μάλλον δυνατά εκείνη την στιγμή, πράγμα που φαίνονταν πολύ καθαρά μέσα από το τζάμι, δημιουργώντας μια πολύ δυνατή εμπειρία για όσους βρισκόμασταν στην αίθουσα.



Το πρόγραμμα:

Α'Μέρος

Edvard Grieg (1843-1907): Lyric Pieces 111, Ορ. 43
Butterfly
Solitary Trαveller
ln Μy Nαtive Country
Little Bird
Erotikon
Tο Spring

Geirr Tveitt (1908-81): From Fifty Folk-Tunes from Hardanger, Ορ. 150
Welcome with honour
Flute-sound
The long, long winter night
Alas my girl
Mountain call
Α mournfull ballad for an empty brandy keg
The lad with the silver buttons
The boaster 's ballad
Christmas song
The mountaineer's daughter
Stave church chant

Β'Μέρος

Frederic Chopin (1810-1849): Nocturne ίn Β flat Minor, Ορ. 9 Νο. 1
Edvard Grieg: Ballad ίn G minor, Ορ. 24

Αυτά

Ετικέτες

buzz it!

3 Comments:

Blogger Parsifal said...

Τελειο το σκηνικό απο πίσω...Φαντάζομαι πώς θα εδειχνε κ με τη βροχή...

18/8/08 00:19  
Blogger cynical said...

Τέλειο σκηνικό, αλλά πολύ μουντάδα, spireto. Και βροχή! Και ήθελα να παω για trekking. Καλα λένε ότι τις ελκυστικές φωτογραφιες που βλέπουμε από τα μερη αυτά τις τραβάνε τη μια και μοναδική ηλιόλουστη μερα της χρονιας.

19/8/08 14:43  
Anonymous Ανώνυμος said...

Βροχή είχε μπόλικη. Αλλα αμα θέλεις ήλιο και ζέστη δεν πας εκεί. Πάντως άμα το πάρεις απόφαση και είσαι εξοπλισμένος η βροχή δεν είναι πρόβλημα.

20/8/08 00:55  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home