Τετάρτη, Οκτωβρίου 10, 2007

Ημέρες Γερμανικού Πολιτισμού (#2)


Ένα πολύ διαφορετικό κοντσέρτο παρακολούθησα το περασμένο Σάββατο (6-10-7). Στο Ινστιτούτο Γκαίτε και στα πλαίσια των ημερών Γερμανικού Πολιτισμού, έδωσε μια συναυλία το συγκρότημα Blechschaden. Το συγκρότημα αποτελείται από χάλκινα της φιλαρμονικής του Μονάχου, υπό τον Bob Ross. To συγκρότημα παίζει μουσική από Bach και Mozart μέχρι Glenn Miller και διασκευές του Smoke in The Water.

Αποτελείται από 10 χάλκινα – 5 τρομπέτες, 2 τρομπόνια, 1 κόρνο, 1 ευφώνιο, 1 μπάσσο και 1 στα κρουστά. Η βραδιά χωρίστηκε πάλι σε δύο μέρη, το πρώτο μέρος στην αίθουσα εκδηλώσεων του ινστιτούτου και το δεύτερο στο αίθριο, όπως ακριβώς και την προηγούμενη φορά.

Ο μαέστρος εκτός από τον μουσικό του ρόλο, είχε και τον ρόλο του animateur. Βέβαια βοηθούνταν αρκετά στο ρόλο αυτό κι από τους μουσικούς του με αποκορύφωμα ένα σόλο της τούμπας που το έπαιξε ξαπλωμένος ανάσκελα. Ο μαέστρος αρέσκονταν να λέει αστεία στερεοτύπων μεταξύ των διαφόρων εθνικοτήτων της Ευρώπης, πχ πειράζοντας τεσσερα από τα μέλη του συγκροτήματος του που ήταν από το Τύρολο μας είπε πως οι Τυρολέζοι χαίρονται όταν παίρνουν κλήση για παράνομο παρκάρισμα γιατί βλέπουν πως το σύστημα δουλεύει. Ή όταν μας έλεγε για ένα κομμάτι του Elgar, ξέρετε που είναι η Αγγλία είναι μια χώρα νότια της Σκωτίας (σκωτσέζος γαρ αυτός).

Οι μουσικοί στον μουσικό τους ρόλο ήταν εντυπωσιακότατοι. Με αποκορύφωμα ένα σόλο της τούμπας (νομίζω πως ήταν η φανφάρα του Haendel στο σήμα του BBC) και το γρηγορότερο παίξιμο που έχω ακούσει ποτέ από τρομπόνι. Πραγματικά μου κρεμάστηκε το σαγόνι!

Επίσης αξίζει να αναφερθεί και η μεγάλη μάρτσιας της Αΐντα, μόνο που αντί για τρομπέτες χρησιμοποίησαν το πλαστικούς σωλήνες :-) :-) :-)

Αυτά…

Ετικέτες

buzz it!