Πέμπτη, Δεκεμβρίου 11, 2008

Μουρίκης & Γραμμένος


Πολύ ωραία περάσαμε την Πέμπτη 27-11-8, ακούγωντας την συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ στο Μέγαρο Αθηνών, υπό την διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη (80).

Μας έπαιξαν στο πρώτο μέρος την εισαγωγή από την όπερα Susslan and Loudmila του Mikhail Glinka και στη συνέχεια το κοντσέρτο για δύο κλαρινέτα του Franz Krommer, με τους Σπύρο Μουρίκη και Διονύση Γραμμένο. Στο δεύτερο μέρος ακούσαμε την 4η του Tchaikovsky.

Το πρώτο συμπέρασμα που έβγαλα είναι πως ο Βλαδήμιρος Συμεωνίδης ξέρει να "παίζει" καλύτερα αυτή την ορχήστρα από τον Christian Lindberg. Η ορχήστρα έμοιαζε άλλη ορχήστρα από αυτή που άκουσα πριν λίγες μέρες. Αρκετά συμπαγής και πειθαρχημένος ο ήχος της, με αρκετά αξιόλογο σώμα εγχόρδων.

Τo κλου της βραδυάς, και ο κύριος λόγος για τον οποίο επιδίωξα να πάω στη συναυλία, ήταν το κοντσέρτο του πρώτου μέρους με την συμμετοχή των δύο κλαρινετιστών. Και νομίζω πως άξιζε και με το παραπάνω. Εξαιρετικός ο Μουρίκης και πολύ καλός και ο Γραμμένος δίπλα του. Επέδειξαν εξαιρετική μουσικότητα και συνεργάστηκαν άψογα τόσο μεταξύ τους όσο και με την ορχήστρα. Πανηγυρικό το χειροκρότημα του κόσμου, τους έφερε αρκετές φορές στη σκηνή με επακόλουθο ένα πολύ όμορφο μπιζάρισμα. Στα highlight της βραδυάς και η σκηνή στο μπιζάρισμα που ξαφνικά ο Μουρίκης έσβησε αλλά ανέβηκε και τον κάλυψε ο Γραμμένος. Εξαιρετικοί μουσικοί και οι δύο! (όχι βέβαια πως αμφέβαλα - μουσικοί της Παλαιάς είναι άλλωστε :-))))))

Αρκετά καλή και η ερμηνεία της 4ης του Τσαϊκόφσκυ και αυτό ενδυνάμωσε την καλή εντύπωση που μας είχε αφήσει μέχρι τότε ο Συμεωνίδης. Είχε άποψη, καλή άρθρωση, γεμάτο ήχο, αυτοπεποίθηση… γενικώς η άποψη μου για την ορχήστρα της ΕΡΤ άλλαξε αρκετά μετά αυτή την βραδυά.

Αυτά.

Ετικέτες

buzz it!

3 Comments:

Blogger a cleric said...

Kainourio post den exei???

12/12/08 10:51  
Anonymous Ανώνυμος said...

...και σεις της παλαιάς να υποθέσω? ;-)

12/12/08 14:01  
Blogger spiretos72 said...

:-)

12/12/08 14:46  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home