Τρίτη, Απριλίου 08, 2008

Το Μικρό είναι Όμορφο

Μια πολύ όμορφη βραδυά απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στην αίουσα συναυλιών του ωδείου Νάκας, την Δευτέρα 8-4-8 (79). Οι Νίκος Νικόπουλος φλάουτο, Κώστας Τηλιακός όμποε, Γιώργος Φαρούγγιας φαγκότο και Μάρκελλος Χρυσικόπουλος τσέμπαλο μας έπαιξαν μουσική δωματίου με έργα του Αντονιο Vivaldi.

Μας έπαιξαν στο 1ο μέρος: Concerto σε σολ ελάσσονα (RV 106), Sonata a due σε λα ελάσσονα, Concerto σε φα µείζονα (FXII, 21)

…και στο 2ο: Concerto "La Tempesta di mare" (RV 98), Concerto σε ρε ελάσσονα (FXII, 42), Concerto σε σολ ελάσσονα (Ρ. 402)

Σε μερικά από τα παραπάνω απ’ ότι κατάλαβα είχαν αντικαταστίσει το βιολί για το οποίο ήταν γραμμένο αρχικά το έργο με όμποε.

Δεν ξέρω πόσο πολύ καιρό παίζουν μαζί, αλλά φάνηκαν αρκετά δεμένοι να μπορούν να συνομιλήσουν άψογα και με μεγάλη οικειότητα. Απόδωσαν σχεδόν όλα τα κομμάτια με άψογη τεχνική και αρκετό συναίσθημα και μας χάρισαν μια πολύ γλυκιά μινιατουρίστικη μουσική αίσθηση. Κάποια ελάχιστα … compromised moments (το φλάουτο στο πρώτο κομμάτι φάνηκε να αγκομαχά – ίσως ήταν κρύο, το όμποε και το φλάουτο σε ένα γρήγορο πέρασμα που έπαιζαν μαζί – στο προτελευταίο κομμάτι νομίζω – φάνηκε να χάνουν λίγο τον συντονισμό τους, το όμποε σε κάποιο άλλο γρήγορο πέρασμα πέρασε κουτρουβαλώντας λιγάκι) καθόλου δεν χάλασαν την overall εικόνα.

Εξαιρετικά απαιτητικά αυτά τα μικρά σύνολα, που το παραμικρό γίνετε άμεσα exposed στο ακροατήριο. Πολλά μπράβο λοιπόν και στους 4 σολίστες! Το μόνο που έχω να τους καταλογίσω είναι πως στο μπιζάρισμα θα έπρεπε να έχουν προετοιμάσει ένα άλλο κομμάτι παρά να παίξουν ξανά το τελευταίο κομμάτι.

Ελπίζω να πολλαπλασιάσουν τις εμφανίσεις τους (με λίγη περισσότερη δημοσιότητα οπωσδήποτε) γιατί πραγματικά αξίζουν να έχουν περισσότερο κοινό.

Ετικέτες

buzz it!